evamari
evamari

 

 

FIGYELEM!

Megjelent j zenei honlapom!

Cme:

//gportal.hu/moszi

Szeretettel vrlak oda is benneteket.

J szrakozs, s kellemes idtltst kvnok.

 

 

 

 

Kellemes hetet kvnok minden kedves honlap ltogatnak! 

 

 

Ma 2008. 07. 13-a

Vasrnap van.

 

Boldog nvnapot kvnok

minden kedves:

Jennek s Szilvnusznak!

 

 

Legkedvesebb honlapkszt trsam emlkre, akitl nagyon sokat tanultam! 

 

 Hajni lt: 1967. 10. 19. - 2008. 06. 14. -ig/

Emlked szvemben rkk l Drga Hajnikm!

 
Men
 

 E-mail cmem

ikrektem@citromail.hu

ikrektem@freemail.hu

 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Hrlevl
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 
Ismerseim honlapja
 

 KEDVENC LINKJEIM

 
 

 
META http-equiv=Page-Enter content=blendTrans(Duration=3.0)>
 

 

 

Kedves desszj oldalltogat vendgeim!

Szeretettel kszntelek benneteket a finomsgok kztt.

Remlem, tudtok majd vlasztani az egyszer s nagyon finom receptek kzl.

Eredmnyes stkrezst s nagyon j tvgyat kvnok!

 

Sti receptek

Almatorta: 

Hozzvalk: 6 db alma, 20 dkg cukor,1 csomag vanlis cukor, 5 dl vz, 12,5 dkg rma margarin, 4 tojs 1 citrom hja s leve, 10 dkg darlt di, 3 evkanl vitamill finomliszt, kis stpor.
A forma kikenshez kb. 2 dkg vaj, vagy rma.
Elksztse: Az almkat felszeletelve kb. 3 evkanl cukorral a 0,5 dl vzben felrakjuk fzni, amg megpuhul. Majd 23 cm-es tmrj kivajazott formba rakosgatjuk krbe.

Elksztjk a masszt: a cukrot, 1 csomag vanlis cukrot rmt, tojs srgjt, jl kikeverjk robotgppel, belerakjuk a tbbi hozzvalt, termszetesen a tojs felvert habjt utoljra vatosan hozzkeverjk.
Rntjk a masszt az almra, s elmelegtett stbe rakjuk. 200 fokon 20 percig stjk (lgkeversnl 180 fokon stjk, de kicsit tovbb, attl fggen, mennyire leveses az alma).

Ha megslt, utna tlra bortjuk.

 

  

 

 

 

Alms pite

 

        Hozzvalk: 40 dkg liszt, 1 margarin, 1 csipetnyi s, 1 tojs srgja, 1 egsz tojs, 1 stpor, 2 evkanl tejfl.

Mindezt sszegyrni, felt kisodorva tepsibe rakni, r zls szerint: reszelt alma, cukor, fahj, majd a tszta msik felt kisodorva rrakni. Tojsfehrjvel lekenni. Elmelegtett stben 200 fokon 15 percig stni.

 

 

Ber

 

        Hozzvalk: Reszelt nyers  burgonya, liszt, s,  tojs, trt foghagyma, delikt telzest pici olaj, 1 kvskanl tej.

A hozzvalkat jl sszekeverni, hogy j sr legyen. Ezutn kanllal forr olajban stni.  Nagyon finom magban is, de tojskrmmel mg jobb.

 

 

 

Csokold bomba:

 

        Habosra kevernk 15 dkg vajat (vagy rma margarint) 3 tojs srgjval meg 15 dkg porcukorral. Hozzadunk 3 evkanl kakaport, 1-2 evkanl rumot, vgl a 3 db tojs habb vert fehrjt.

A tl aljra egy rteg krmet, erre babapisktt fektetnk egy sorban, majd ismt a krmet.

Htszekrnyben 1 napig llni hagyjuk, hogy a babapiskta megpuhuljon. Tlals eltt  az egszet bevonjuk des tejsznhabbal, s a tetejre keser csokold ntetet csorgatunk.

Mz: 2 evkanl kakaport simra kevernk 2 evkanl cukorral s egy kevs vzzel srre fzzk, majd a tzrl levve beledobunk 2 dkg vajat, s addig keverjk, mg a vaj meg nem olvad benne.  Csak hidegen, kzvetlenl dermeds eltt csorgatjuk a habra, klnben a hab megolvad alatt.

 

 

 

Dis csiga:

 

       Hozzvalk: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1,5 dkg leszt, kb. 1 dl tej.

       Tltelk: 20 dkg  porcukor, 2 tojsfehrje,. 10 dkg di, citromhj, mazsola.

A tejben felfuttatott lesztt a liszttel s a vajjal jl sszedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.

Ezutn pedig j vkonyra kisodorjuk, rkenjk a tltelket, felsodorjuk, s kb. 1,5 cm szlesre vgjuk. Margarinnal jl kikent tepsibe helyezzk, kicsit hzagosan.

200 fokon 20 percig stjk.

Megjegyzs: Ha van tejszn, akkor a tejet felesben keverjk vele, attl lgyabb lesz!

 

 

 

Dis ragacs

 

        Hozzvalk: 0,5 kg liszt, 1 rma, 2 vanlis cukor, 1 stpor, 1 reszelt citrom hja, 15 dkg cukor, 2 tojs srgja, 0,5 tejfl.

A hozzvalkat sszegyrni, 0,5 ra mlva kisodorni, bartfle szaggatval szaggatni. A kiszaggatott ngyzetek kzepbe 1-1 dit nyomni. Margarinos paprral kikent forr tepsibe 10-15 percig stni.

 

  

 

 

 

Fztt kekszes

 

        Hozzvalk: 30 dkg keksz, 20 dkg vgott di, 40 dkg cukor, 25 dkg margarin, 1,5 dl tej, 1 evkanl liszt, 3 evkanl kakapor, kevs rum.

A tejet a cukorral felmelegtjk, majd hozzadjuk a margarint, kakaport a liszttel, s vgl a trtt kekszet a vgott dival. Mintegy 4-5 percig kevergetjk, a tzrl levesszk, hagyjuk kihlni szobahmrskletre. Ezutn henger alakot formlunk. Vgl meghintjk kkuszreszelkkel.

 

    

 

 

Gyors pogcsa

 

        Hozzvalk: 0,5 kg liszt, 2,5 dkg leszt, 0,5 evkanl s, 1 evkanl kristlycukor, 0,5 dl olaj, 1 egsz tojs.

A hozzvalkat tejjel sszedagasztani, kisodorni, a tetejt tojssrgjval + tejjel megkenni, sajtot rreszelni, vagy szezmmaggal megszrni,  kiszaggatni.

Stni: Ha megkelt 200 fokon 20 percig elmelegtett stben.

 

 

 

Hkifli 

 

        40 dkg liszt, 1 rma, 1 tejfl (2 dl), s. Mindezt sszedolgozni, kifliket kszteni, s ha kislt vanlis porcukorba hempergetni.

Meleg stben stni: kb. 25 percig 200 fokon.

(Lehet a kifli kzepbe cukros, vanlia cukros s reszelt citromhjjal kevert tejjel sszefztt (kevs ideig ) dit s mazsolt is tenni!)

 

 

 

Kapros trval tlttt zsemle

 

Hozzvalk (4 szemlyre):
4 db zsemle, 40 dkg tr, 1 csom kapor, 5 dkg vanlis cukor, 10 dkg cukor, 5 tojs,1 citrom leve, hja, 1-2 dl tej.
A kivjt zsemlt tejbe beztatjuk, a belsejt pedig tejjel, tojssal sszedolgozzuk.
Hozztesszk az ttrt trt, a finomra vgott kaprot, a vanlis cukrot, a cukrot, a citrom hjt, s levt. Ezutn visszatltjk a zsemlkbe, majd lezrjuk a tetejvel, s a maradk tejjel megntzzk.
Stben 160 fokon 30-40 percig stjk.

Ennl a receptnl aki nem szereti a kaprot, kihagyhatja. Helyette mazsola is j 1 markkal.
Tippek : a recepthez a szikkadt, msnapos zsemle a legjobb.

 

 

 

Kifli - margarinos, sajtos 

50 dkg liszt
2,5
dkg leszt
2,
5 kvskanl s
1 tojs
220 ml tej
150 g ftt, sszetrt krumpli 
margarin a kenshez
reszelt sajt a szrshoz

Az hozzvalkat sszegyrni, s fl rt pihentetni. A kelt tsztt ktfele osztani, egyesvel kerek lapp nyjtani, s 12 cikkre vgni, megkenni olvasztott margarinnal, s a szlesebb feltl felsodorni. gy 24 db kifli lesz.

A tepsin letakarva mg 30 percet pihentetni, sts eltt tojssal kenjk meg s szrjuk meg reszelt sajttal. ( A sajt helyett, aki jobban szereti ss, kmnymagos vltozatban is elkszthet.)
Elmelegtett stben, 200 fokon 25 perc alatt pirosra stjk.

 

  

  

 

 

Kkuszos

 

        20 dkg porcukrot, 2 evkanl mzet, 1 egsz tojst, 3 dkg margarint, kevs citrom hjt habosra kevernk, s hozzadunk 25 dkg lisztet, 1,5 dl tejet, 1 kvskanl szdabikarbnt, zsrozott (margarinozott), lisztezett  kzepes mret tepsibe ntjk.

 Stni: kb.15-20 percig meleg stben 200 fokon.

Mz: 22 dkg rma, 25 dkg porcukor, 1-2 evkanl tej, 5 dkg kakapor. Mindezt felolvasztjuk, kevs rumot ntnk bele. A kihlt tsztt felvgva tglalapokra a langyos masszba mrtjuk. Kkuszreszelkkel meghintjk. 1 adaghoz kb. 10 dkg kkuszreszelk kell.

 

 

Kuglf (csokis - mogyors kuglf)

 

        Hozzvalk:200 g vaj, vagy margarin, 250 g cukor, 1 cs. vanlis cukor, 5 tojs, 1-2 kanl rum, 1 mokks kanl fahj, 180 g rlt mogyor, vagy di, 120 g liszt, 1 cs. stpor, 100 g csoki reszelk.

Mindezt jl sszedolgozni robotgppel. Majd kivajazott, lisztezett formba nteni.

Stni: elmelegtett stben lgkeversesnl kb. 65 percig, forma nagysgtl fggen.

Kihls utn a kuglfot tortabevonbl ksztett csokoldmzzal bevonjuk.

 

 

Fenti recept mini kuglf formban kistve. Pontosan 6 db lesz belle.

 

  

 

 

Lngos (KEFIRES!) 

 

        3 dl kefir, 2 db egsz tojs, 0,5 kg liszt, 1 dkg s, 2,5 dkg lesztt belemorzsolni. Annyi tej, hogy nokedli kemnysg legyen ( kb. 1,5 dl), s jl sszedolgozni. Ezutn a htbe letakarva betenni, ott megkel.

Ha megkelt, olajos kzzel szthzni, forr olajban stni. Kb. 1 htig elll a htben, nem kell mindet egyszerre kistni, hanem mindig annyit kivenni belle, amennyire szksg van.

 

 

 

 

 

 

Meggyes lepny

 

        4 egsz tojs, 40 dkg cukor, 2x 2dl tejfl   (egyiket a liszt eltt, msikat utna hozzkeverni, 40 dkg liszt, 1 stpor. Mindezt kizsrozott, lisztezett tepsibe nteni.  A gymlcst a tetejre szrni.

Stni: Elmelegtett stben kb. 30 percig 200 fokon.

 

 

 

Mzes karika

 

        Hozzvalk: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 4 evkanl mz, 2 egsz tojs, 6 dkg zsr (vagy 0,5 dl olaj), 1 kvskanl szdabikarbna, 1 dl tej.

A hozzvalkat sszegyrni, majd fl cm-re kisodorni, pogcsaszaggatval kiszaggatni, mandulval, vagy dival dsztve forr stbe tolva kszre stni.

Sts: Elmelegtett stben 200 fokon  kb. 10 percig.

 

 

 

A fenti recept 2-3 mm-re kisodorva mzes stiknt is elkszthet. Stsi id gy cskken, kb. 5-6 perc.

 

  

  

A dsztst egy kevs olajba megolvasztott fehr, illetve tcsokoldval ksztettem.

 

 

Mirands sti

 

       6 tojs srgjt  6 evkanl porcukorral s 1 dl tolajjal kikeverjk. Utna hozzadunk 4 evkanl rteslisztet, 1 stport s  4 evkanl kakaport. Majd a 6 tojsfehrje habot belekeverjk.

Mindezt forr stben kb. 15-20 percig stjk.

Krm: 25 dkg trt, 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral kikeverjk, s a hideg tsztra kenjk.

Mz: 7 dl mirandt 2 csomag vanliapudinggal srre fzzk.  Kihlve kell a krmre kenni.

Ha megdermedt a teteje, akkor lehet vgni.

 

 

 

Piramis

 

  60 dkg darlt keksz, 40 dkg porcukor, 8 dkg kaka, 1 db rma (mikrban kicsit megolvasztani), 2 evkanl rum, 3 db tojs. Mindezt sszegyrni, majd kkuszreszelkkel beszrt formba nyomjuk., belenyomjuk a formakpot, s azt kihzva az albbi tltelkkel megtlteni, s 1 db kerek hztartsi keksszel lezrni.

Tltelk: Negyed liter tejbe 2,5 evkanl lisztet srre fzni. Majd 10 dkg vajat, zls szerint porcukrot, 1 vanliscukrot habosra keverni, ezutn sszekeverni a fztt krmmel, darlt dival zesteni.

 

 

A piramisforma beszerezhet:  Budapest, Lehel Csarnok fldszinti "Konyhafelszerelsi" boltban, valamint vsrokban.

 

 

Piskta

 

        4-5 tojs srgja, 5 evkanl cukor, 5 kanl liszt, jl kikeverni (lisztbe 0,5 stpor), + 5 tojshab. Zsros, lisztes tepsibe 15-20 percig stni.

 

Raffaell

 

        1,5 dl vz + 30 dkg cukor + 15 dkg rma, - ezt felforralni, majd tzrl levve 24 dkg tejport + 20 dkg kkuszreszelket belekeverni.

Ezutn 1-2 rra htbe tenni. Kihls utn teskanlnyi gombcot formlni, kzepbe 1 pirtott mogyort, vagy mandult tenni. Vgl 10 dkg kkuszreszelkbe beleforgatni, s lehet mignonos paprba helyezni. Ajnlott htben tartani, s hidegen knlni.

 

 

 


Sziasztok kedves honlap ltogatk!

Nagyon rlnk, ha minl tbbszr bekukkantantok hozzm, mivel folyamatosan bvtem hasznos s rdekes dolgokkal oldalaimat.

Nagyon j szrakzst kvnok nektek.

Krlek benneteket, hogy btran rjtok meg vlemnyeteket honlapomrl. Mi az ami nektek nem tetszik, s mi az amit szeretntek itt tallni.

Sok szeretettel: vi




  
   



 

GAZDLKODJ OKOSAN!

Kedves honlapltogat!

Szeretnd sajt magadat s csaldodat megfelel biztonsgban tudni?

n gy gondolom, mindenki ezt szeretn.

Pnzgyi krdseidre, nagyon szvesen vlaszolok e.mailben.

Cmem: ikrektem@citromail.hu

Krlek, fordulj bizalommal hozzm!

 

 

 
Google
 

 

 

 

 

 
Naptr
2025. prilis
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 

A nap kpe


 
ra
 
 

 

Idjrs jelents

2008. 07. 13.

Vasrnap

 

  • A dlutni rkban az orszg nagyrszn tbbrs, csaknem zavartalan napsts vrhat. szakon s nyugaton idnknt megnvkeszik a gomolyfelhzet, de a ks dlutni, kora esti rkig csapadk sehol sem valszn. A kora esti rktl nyugat fell hirtelen ers gomolyfelh kpzds vrhat s egyre tbbfel valszn heves zpor, zivatar.
  •  



     
    Szmlz
    Induls: 2006-05-19
     

    Szavazs

    Milyennek tallod a honlapomat?

    Halovny
    Lehetne jobb is
    Trhet
    J
    Szuper
     
    Trsalg (chat)
    Nv:

    zenet:
    :)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
    Httrzene
     

     
    Cursors from Dolliecrave.com
     
     

    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG