evamari
evamari

 

 

FIGYELEM!

Megjelent új zenei honlapom!

Címe:

//gportal.hu/moszi

Szeretettel várlak oda is benneteket.

Jó szórakozás, és kellemes időtöltést kívánok.

 

 

 

 

Kellemes hetet kívánok minden kedves honlap látogatónak! 

 

 

Ma 2008. 07. 13-a

Vasárnap van.

 

Boldog névnapot kívánok

minden kedves:

Jenőnek és Szilvánusznak!

 

 

Legkedvesebb honlapkészítő társam emlékére, akitől nagyon sokat tanultam! 

 

 Hajni élt: 1967. 10. 19. - 2008. 06. 14. -ig/

Emléked szívemben örökké él Drága Hajnikám!

 
Menü
 

 E-mail címem

ikrektem@citromail.hu

ikrektem@freemail.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Ismerőseim honlapja
 

 KEDVENC LINKJEIM

 
 

 
META http-equiv=Page-Enter content=blendTrans(Duration=3.0)>
 

 

 

Édes hideg levesek

 

 

Nyáron nem kivánunk mást enni, mint valami hideg, üdítő, könnyű ételt. Nem kell senkinek töltött káposzta, csak valami hideg, valami üdítő.

 

Ne cukrozzuk túl a gyümölcsleveseket, sokkal üdítőbbek, ha marad egy kevés savanykás ízük.

Hideg meggyleves 1.

60 dkg meggy, 20 dkg cukor, 1 citrom, 5 szegfűszeg, 1 fahéj, fél dkg só, 2,5 dl tejföl, 1 dkg liszt, 1 dl vörösbor (Egri bikavér), 2,5 dl tej, 1 tojássárgája.
A tejfölt a vörösborral és a cukorral elkeverem és hozzáöntök 2 deci vizet. Ezalatt a kimagozott meggyet megfőzöm kevés vízben és cukorban, majd a lehűlés után elkeverem az összes többi hozzávalóval. Jól behűtve tálalom.



Hideg meggyleves 2.

60 dkg friss meggy, 16 dkg cukor, 8 szem szegfűszeg, 1 g fahéj, 1 dl citromlé, ( 1 citrom leve ), 3 dkg só, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 5 dkg liszt, 1 dl vörösbor, 3 cl konyak.
7,5 dl hideg vízben felteszem a kimagozott meggyet. Hozzáadom a cukrot, sót, szegfűszeget, fahéjat, citromlevet és felfőzöm. Mikor puha a meggy, hozzáöntöm az előzőleg felforralt tejet, amelyet behabartam a tejszínnel elkevert liszttel, majd felforralom. Utána hozzáöntöm a vörösbort és leveszem a tűzről. Tálalás előtt kiveszem a szegfűszeget és a fahéjat, majd belekeverem a konyakot.
Tipp: Ajánlatos a szegfűszeget és a fahéjat kis tüllzacskóban a levesbe főzni, így könnyebben kivehető belőle.

 

Eperkrémleves

4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaniliáscukor.
"A tejet felforralom, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrom, majd kis darabkákban hozzáadom a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve öt percig forralom. Az epret megtisztítom, megmosom, egyharmad részét félreteszem, a többit megcukrozom és fél óráig állni hagyom. A besűrített, kihútött tejet a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaniliás cukorral összeturmixolom. Finom szűrőn leszűröm, hogy az eper magvai ne kerüljenek a levesbe. Tálalás előtt alaposan lehűtve csészékbe töltöm és a tetejét a félretett eperszemekkel díszítem."

 

Birsalmaleves (Birsleves)

Fél kg birsalma, 5 dkg búzadara, 10 dkg cukor, darabka citromhéj.
Az előkészített, durván feldarabolt birset és a citromlevet másfél liter forrásban lévő vízzel leöntöm és lefedve puhára főzöm. Egy szitán áttöröm, hozzáadom a cukrot és mégegyszer felfőzöm. Beleengedem a búzadarát és hagyom megdagadni

 

Hideg zöldséglevesek

 

Hideg zöldbableves

40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk ecet, csipetnyi cukor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, 2 dkg só.
Az előkészített, feldarabolt vajbabot sós vízben a babérlevéllel puhára főzöm. A tejszínből és tejfölből a liszttel készített habarást a levesbe engedem, az ecettel ízesítem és kihúlni hagyom. Közben az apra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihűlt leveshez keverem. Tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Jégbehűtve tálalom.

 

Joghurtleves

8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.
Az uborkát meghámozom, lereszelem, a fokhagymát átpréselem. A kaprot és a mentaleveleket apróra vágom, majd az összes hozzávalót jól összeturmixolom. Jégbe hútöm, majd tálaláskor mentalevelekkel díszítem.

Vichyssoise (hideg krumplileves)

2 póré, 1 kis fej hagyma, 1 tk liszt, 25 dkg burgonya, 1 ek vaj, 1 l erőleves, só, bors, 1 dl tejszín, 1 tk vágott petrezselyemzöld.
A krumplit meghámozom és kis darabokra vágom, a hagymát apróra vágom, a póré fehér részét darabokra vágom. A pórédarabokat és a hagymát a vajban aranysárágára pirítom, mefszórom a liszttel és felöntöm a forró erőlevessel. Hozzáadom a krumplit és puhára főzöm. Az egészet átnyomom. Sózom, borsozom és hűlni hagyom. Tálalás előtt tejszínnel finomítom és megszórom apróra vágott zöldpetrezselyemmel. 

Hideg őszi zöldségleves

Háromnegyed pohár uborkalé, vagy kvász, 1 kockázott főtt sárgarépa, 3/4 pohár apró kockára vágott főtt krumpli, 3/4 pohár apróra vágott sós gomba (konzerv), 1,5 db friss kígyóuborka felkockázva, 1 pohár újhagymakarika, a lilahagyma apró kockára vágva, 1 ek kapor apró kockára vágva, 1 ek zellerlevél apróra vágva, 1 alma apró kockákra vágva, fél ek mustár, 2 keménytojás a díszítéshez.

Lé: 1 pohár kefir, 1 pohár tejföl, 1 citrom leve, só, vízzel 1,25 literre felöntve.
A hozzávalókat belekeverem a lébe, majd behűtöm. A tetejét keménytojáskarikákkal díszítem. 

Levesek, egytálételek

Levesek

                                         



Újházy tyúkhúsleves

3 kg tyúkhús, 30 dk sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.
A tyúkhúst szép darabokra osztom, megmosom és hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, leszedem a habját. Utána hozzáadom a tisztított zöldségeket és a fűszereket, majd sózom. Kis lángon (takarék) főzöm. Mikor a tyúk mdegfőtt, kicsontozom és a húst csíkokra vágom. A levest átszűröm. A zöldségeket vékonyan felszeletelem. A zöldsékeket, a húst és a levesbetétet levesestálba teszem és felöntöm a forró levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálalom.

 

 

                                         

 

 

Orjaleves

10 személyre:
2,5 kg orja (10 darabba vágva), 50 dkg sárgarépa, 30 dkg fehérrépa, 25 dkg karalábé, 10 dkg zeller, 2 nagy fej hagyma héjastól négyfelé vágva, 1-2 fej fokhagyma, 2 piros csövespaprika, 20-25 szem egészbors, egy-két kanálnyi paradicsompüré.
Tízliteres fazékban 6 liter vízben egyszerre teszem fel az összes hozzávalót. Erős túzön felforralom és takarékon főzöm, míg minden meg nem puhol. Közben a habját leszedem. A fazék alatt lekapcsolom a tüzet, kicsit várok, majd levesszűrőn leszűröm. Újra felforralva cérnametéltet főzök bele. Az orjacsontokat és a főtt zöldségeket vele együtt tálalom és ecetes tormát is teszek az asztalra.
Nagyon lassan, sokáig kell főzni, hogy szépen gyöngyöző aranysárga levest kapjunk.

 

 

Gulyásleves

Fél kg lábszár, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 cseresznyepaprika, 1 kg burgonya, 1 zellerlevél, 1 sárgarépa, 1 zöldség, köménymag, só, csipetke egy tojásból.
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd belekeverem a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet, beleteszem a cseresznyepaprikát. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a sárgarápát, a zöldséget, belekockázom a krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Felöntöm kb 2 liternyi vízzel és majdnem puhára párolom. Mikor a krumpli majdnem megpuhult, beleteszem a csipetkét, amellyel még kb. 10 percig főzöm. Puha kenyérrel tálalom.
home 

 

Japán kukoricaleves
Hozzávalók:
  • 1 doboz konzervkukorica
  • 2 db erőleves kocka
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál. liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • őrölt bors
  • petrezselyem

  • Elkészítés: A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük vízzel, beletesszük a levétől lecsurgatott kukoricát és a leveskockákat, és időnként megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, beleöntjük a tejet, ízlés szerint őrölt borsot és cukrot, majd újra felforraljuk. Petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.

    Megjegyzés:
    Kicsit más jellegű a leves, ha teszünk bele egy kevés újhagymát. A karikákra vágott újhagymát vajon megpirítjuk, a leves elkészítése a továbiakban változatlan. A forró leves tetejére szórhatunk ízlés szerint reszelt sajtot is.




     


     


    Sziasztok kedves honlap látogatók!

    Nagyon örülnék, ha minél többször bekukkantanátok hozzám, mivel folyamatosan bővítem hasznos és érdekes dolgokkal oldalaimat.

    Nagyon jó szórakzást kívánok nektek.

    Kérlek benneteket, hogy bátran írjátok meg véleményeteket honlapomról. Mi az ami nektek nem tetszik, és mi az amit szeretnétek itt találni.

    Sok szeretettel: Évi




      
       



     

    GAZDÁLKODJ OKOSAN!

    Kedves honlaplátogató!

    Szeretnéd saját magadat és családodat megfelelő biztonságban tudni?

    Én úgy gondolom, mindenki ezt szeretné.

    Pénzügyi kérdéseidre, nagyon szívesen válaszolok e.mailben.

    Címem: ikrektem@citromail.hu

    Kérlek, fordulj bizalommal hozzám!

     

     

     
    Google
     

     

     

     

     

     
    Naptár
    2024. Május
    HKSCPSV
    29
    30
    01
    02
    03
    04
    05
    06
    07
    08
    09
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    01
    02
    <<   >>
     

    A nap képe


     
    Óra
     
     

     

    Időjárás jelentés

    2008. 07. 13.

    Vasárnap

     

  • A délutáni órákban az ország nagyrészén többórás, csaknem zavartalan napsütés várható. Északon és nyugaton időnként megnövkeszik a gomolyfelhőzet, de a késő délutáni, kora esti órákig csapadék sehol sem valószínű. A kora esti óráktól nyugat felől hirtelen erős gomolyfelhő képződés várható és egyre többfelé valószínű heves zápor, zivatar.
  •  



     
    Számlázó
    Indulás: 2006-05-19
     

    Szavazás

    Milyennek találod a honlapomat?

    Halovány
    Lehetne jobb is
    Türhető
    Szuper
     
    Társalgó (chat)
    Név:

    Üzenet:
    :)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
    Háttérzene
     

     
    Cursors from Dolliecrave.com
     
     

    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!