evamari
evamari

 

 

FIGYELEM!

Megjelent j zenei honlapom!

Cme:

//gportal.hu/moszi

Szeretettel vrlak oda is benneteket.

J szrakozs, s kellemes idtltst kvnok.

 

 

 

 

Kellemes hetet kvnok minden kedves honlap ltogatnak! 

 

 

Ma 2008. 07. 13-a

Vasrnap van.

 

Boldog nvnapot kvnok

minden kedves:

Jennek s Szilvnusznak!

 

 

Legkedvesebb honlapkszt trsam emlkre, akitl nagyon sokat tanultam! 

 

 Hajni lt: 1967. 10. 19. - 2008. 06. 14. -ig/

Emlked szvemben rkk l Drga Hajnikm!

 
Men
 

 E-mail cmem

ikrektem@citromail.hu

ikrektem@freemail.hu

 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Hrlevl
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 
Ismerseim honlapja
 

 KEDVENC LINKJEIM

 
 

 
META http-equiv=Page-Enter content=blendTrans(Duration=3.0)>
 

 

 

des hideg levesek

 

 

Nyron nem kivnunk mst enni, mint valami hideg, dt, knny telt. Nem kell senkinek tlttt kposzta, csak valami hideg, valami dt.

 

Ne cukrozzuk tl a gymlcsleveseket, sokkal dtbbek, ha marad egy kevs savanyks zk.

Hideg meggyleves 1.

60 dkg meggy, 20 dkg cukor, 1 citrom, 5 szegfszeg, 1 fahj, fl dkg s, 2,5 dl tejfl, 1 dkg liszt, 1 dl vrsbor (Egri bikavr), 2,5 dl tej, 1 tojssrgja.
A tejflt a vrsborral s a cukorral elkeverem s hozzntk 2 deci vizet. Ezalatt a kimagozott meggyet megfzm kevs vzben s cukorban, majd a lehls utn elkeverem az sszes tbbi hozzvalval. Jl behtve tlalom.



Hideg meggyleves 2.

60 dkg friss meggy, 16 dkg cukor, 8 szem szegfszeg, 1 g fahj, 1 dl citroml, ( 1 citrom leve ), 3 dkg s, 2 dl tejszn, 2 dl tej, 5 dkg liszt, 1 dl vrsbor, 3 cl konyak.
7,5 dl hideg vzben felteszem a kimagozott meggyet. Hozzadom a cukrot, st, szegfszeget, fahjat, citromlevet s felfzm. Mikor puha a meggy, hozzntm az elzleg felforralt tejet, amelyet behabartam a tejsznnel elkevert liszttel, majd felforralom. Utna hozzntm a vrsbort s leveszem a tzrl. Tlals eltt kiveszem a szegfszeget s a fahjat, majd belekeverem a konyakot.
Tipp: Ajnlatos a szegfszeget s a fahjat kis tllzacskban a levesbe fzni, gy knnyebben kivehet belle.

 

Eperkrmleves

4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristlycukor, 2 dl szraz fehrbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszn, fl csomag vaniliscukor.
"A tejet felforralom, kzben a lisztet a puha vajjal sszegyrom, majd kis darabkkban hozzadom a forrsban lv tejhez. Folytonosan kevergetve t percig forralom. Az epret megtiszttom, megmosom, egyharmad rszt flreteszem, a tbbit megcukrozom s fl rig llni hagyom. A besrtett, kihttt tejet a lecukrozott eperrel, a kiolddott gymlcslvel, a fehrborral, a citromlvel, a tejsznnel s a vanilis cukorral sszeturmixolom. Finom szrn leszrm, hogy az eper magvai ne kerljenek a levesbe. Tlals eltt alaposan lehtve csszkbe tltm s a tetejt a flretett eperszemekkel dsztem."

 

Birsalmaleves (Birsleves)

Fl kg birsalma, 5 dkg bzadara, 10 dkg cukor, darabka citromhj.
Az elksztett, durvn feldarabolt birset s a citromlevet msfl liter forrsban lv vzzel lentm s lefedve puhra fzm. Egy szitn ttrm, hozzadom a cukrot s mgegyszer felfzm. Beleengedem a bzadart s hagyom megdagadni

 

Hideg zldsglevesek

 

Hideg zldbableves

40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejfl, 2 dl tejszn, 1 kis hagyma, 1 csom petrezselyemzld, 1 tk ecet, csipetnyi cukor, 1 tk liszt, 1 babrlevl, 2 dkg s.
Az elksztett, feldarabolt vajbabot ss vzben a babrlevllel puhra fzm. A tejsznbl s tejflbl a liszttel ksztett habarst a levesbe engedem, az ecettel zestem s kihlni hagyom. Kzben az apra vgott hagymt a vajon aranysrgra pirtom s a kihlt leveshez keverem. Tlalskor megszrom aprra vgott petrezselyemmel. Jgbehtve tlalom.

 

Joghurtleves

8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csom kapor, 25-30 borsmentalevl, 1 mk s, kshegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.
Az uborkt meghmozom, lereszelem, a fokhagymt tprselem. A kaprot s a mentaleveleket aprra vgom, majd az sszes hozzvalt jl sszeturmixolom. Jgbe htm, majd tlalskor mentalevelekkel dsztem.

Vichyssoise (hideg krumplileves)

2 pr, 1 kis fej hagyma, 1 tk liszt, 25 dkg burgonya, 1 ek vaj, 1 l erleves, s, bors, 1 dl tejszn, 1 tk vgott petrezselyemzld.
A krumplit meghmozom s kis darabokra vgom, a hagymt aprra vgom, a pr fehr rszt darabokra vgom. A prdarabokat s a hagymt a vajban aranysrgra pirtom, mefszrom a liszttel s felntm a forr erlevessel. Hozzadom a krumplit s puhra fzm. Az egszet tnyomom. Szom, borsozom s hlni hagyom. Tlals eltt tejsznnel finomtom s megszrom aprra vgott zldpetrezselyemmel. 

Hideg szi zldsgleves

Hromnegyed pohr uborkal, vagy kvsz, 1 kockzott ftt srgarpa, 3/4 pohr apr kockra vgott ftt krumpli, 3/4 pohr aprra vgott ss gomba (konzerv), 1,5 db friss kgyuborka felkockzva, 1 pohr jhagymakarika, a lilahagyma apr kockra vgva, 1 ek kapor apr kockra vgva, 1 ek zellerlevl aprra vgva, 1 alma apr kockkra vgva, fl ek mustr, 2 kemnytojs a dsztshez.

L: 1 pohr kefir, 1 pohr tejfl, 1 citrom leve, s, vzzel 1,25 literre felntve.
A hozzvalkat belekeverem a lbe, majd behtm. A tetejt kemnytojskarikkkal dsztem. 

Levesek, egytltelek

Levesek

                                         



jhzy tykhsleves

3 kg tykhs, 30 dk srgarpa, 20 dkg gykr, 10 dkg zeller, 10 dkg karalb, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zldbors, 3 gerezd fokhagyma, 1 zldpaprika, 1 paradicsom, 1 csom petrezselyemzld, s, kb. 30 szem bors, darabka gymbr.
A tykhst szp darabokra osztom, megmosom s hideg vzben felteszem fni. Mikor felforrt, leszedem a habjt. Utna hozzadom a tiszttott zldsgeket s a fszereket, majd szom. Kis lngon (takark) fzm. Mikor a tyk mdegftt, kicsontozom s a hst cskokra vgom. A levest tszrm. A zldsgeket vkonyan felszeletelem. A zldskeket, a hst s a levesbettet levesestlba teszem s felntm a forr levessel. Aprra vgott petrezselyemzlddel tlalom.

 

 

                                         

 

 

Orjaleves

10 szemlyre:
2,5 kg orja (10 darabba vgva), 50 dkg srgarpa, 30 dkg fehrrpa, 25 dkg karalb, 10 dkg zeller, 2 nagy fej hagyma hjastl ngyfel vgva, 1-2 fej fokhagyma, 2 piros csvespaprika, 20-25 szem egszbors, egy-kt kanlnyi paradicsompr.
Tzliteres fazkban 6 liter vzben egyszerre teszem fel az sszes hozzvalt. Ers tzn felforralom s takarkon fzm, mg minden meg nem puhol. Kzben a habjt leszedem. A fazk alatt lekapcsolom a tzet, kicsit vrok, majd levesszrn leszrm. jra felforralva crnametltet fzk bele. Az orjacsontokat s a ftt zldsgeket vele egytt tlalom s ecetes tormt is teszek az asztalra.
Nagyon lassan, sokig kell fzni, hogy szpen gyngyz aranysrga levest kapjunk.

 

 

Gulysleves

Fl kg lbszr, 5 dkg zsr, vagy olaj, 2 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 ek hzipaprika, 1 zldpaprika, 1 paradicsom, 1 cseresznyepaprika, 1 kg burgonya, 1 zellerlevl, 1 srgarpa, 1 zldsg, kmnymag, s, csipetke egy tojsbl.
A zsrban aranysrgra pirtom az aprra vgott hagymt, majd belekeverem a felkockzott hst. Szom, majd idnknt kevergetve sajt levben prklm. Mikor zsrjra slt rszrom a paprikt s egy kevs vizet, beleteszem a cseresznyepaprikt. Rszrom a kmnymagot s llandan gyelve arra, hogy le ne gjen, flpuhra prolom. Ekkor belekarikzom a srgarpt, a zldsget, belekockzom a krumplit, a zldpaprikt, a paradicsomot s beleteszem a zzott fokhagymt. Felntm kb 2 liternyi vzzel s majdnem puhra prolom. Mikor a krumpli majdnem megpuhult, beleteszem a csipetkt, amellyel mg kb. 10 percig fzm. Puha kenyrrel tlalom.
home 

 

Japn kukoricaleves
Hozzvalk:
  • 1 doboz konzervkukorica
  • 2 db erleves kocka
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evkanl. liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dl vz
  • 1 evkanl cukor
  • rlt bors
  • petrezselyem

  • Elkszts: A vajat egy fazkban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felntjk vzzel, beletesszk a levtl lecsurgatott kukorict s a leveskockkat, s idnknt megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, belentjk a tejet, zls szerint rlt borsot s cukrot, majd jra felforraljuk. Petrezselyemmel megszrva forrn tlaljuk.

    Megjegyzs:
    Kicsit ms jelleg a leves, ha tesznk bele egy kevs jhagymt. A karikkra vgott jhagymt vajon megpirtjuk, a leves elksztse a tovbiakban vltozatlan. A forr leves tetejre szrhatunk zls szerint reszelt sajtot is.




     


     


    Sziasztok kedves honlap ltogatk!

    Nagyon rlnk, ha minl tbbszr bekukkantantok hozzm, mivel folyamatosan bvtem hasznos s rdekes dolgokkal oldalaimat.

    Nagyon j szrakzst kvnok nektek.

    Krlek benneteket, hogy btran rjtok meg vlemnyeteket honlapomrl. Mi az ami nektek nem tetszik, s mi az amit szeretntek itt tallni.

    Sok szeretettel: vi




      
       



     

    GAZDLKODJ OKOSAN!

    Kedves honlapltogat!

    Szeretnd sajt magadat s csaldodat megfelel biztonsgban tudni?

    n gy gondolom, mindenki ezt szeretn.

    Pnzgyi krdseidre, nagyon szvesen vlaszolok e.mailben.

    Cmem: ikrektem@citromail.hu

    Krlek, fordulj bizalommal hozzm!

     

     

     
    Google
     

     

     

     

     

     
    Naptr
    2025. Jlius
    HKSCPSV
    30
    01
    02
    03
    04
    05
    06
    07
    08
    09
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    01
    02
    03
    <<   >>
     

    A nap kpe


     
    ra
     
     

     

    Idjrs jelents

    2008. 07. 13.

    Vasrnap

     

  • A dlutni rkban az orszg nagyrszn tbbrs, csaknem zavartalan napsts vrhat. szakon s nyugaton idnknt megnvkeszik a gomolyfelhzet, de a ks dlutni, kora esti rkig csapadk sehol sem valszn. A kora esti rktl nyugat fell hirtelen ers gomolyfelh kpzds vrhat s egyre tbbfel valszn heves zpor, zivatar.
  •  



     
    Szmlz
    Induls: 2006-05-19
     

    Szavazs

    Milyennek tallod a honlapomat?

    Halovny
    Lehetne jobb is
    Trhet
    J
    Szuper
     
    Trsalg (chat)
    Nv:

    zenet:
    :)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
    Httrzene
     

     
    Cursors from Dolliecrave.com
     
     

    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG